Muziekjaar 2024 in de Adventskerk officieel van start

Muziekjaar 2024 in de Adventskerk officieel van start

Jongeren staan dit jaar centraal

Stichting Vrienden van de Adventskerk presenteert ook dit jaar weer een boeiend en afwisselend muziekprogramma in de Adventskerk. De concerten starten vanaf april en lopen door tot en met december. 

“Dit jaar is het thema van ons muzikaal jaar: ‘Jong geleerd, is oud gedaan’. Hiermee leggen we de nadruk op jongere muzikanten en jongeren die interesse hebben in muziek,” licht Stichting Vrienden van de Adventskerk toe. Gedurende het hele jaar is er van alles te beleven. Van klassieke muziek tot gospel & soul en moderne muziek, zoals pop en jazz. De concerten zijn geschikt voor iedereen die van muziek houdt en geraakt wilt worden door de kracht hiervan. 

We starten het jaar met de Alphense Orgelzomer. Deze concertreeks loopt vanaf april door tot en met september. Meerdere jonge muzikanten uit Alphen aan den Rijn en omstreken krijgen in dit muziekprogramma het podium om hun kunsten te tonen onder leiding van Simon Stelling. “Op deze manier willen we een brug slaan naar 
muziekkunsten en het talent wat in Alphen aan den Rijn actief is,” zegt de stichting.
Ook zijn er wandelconcerten tussen verschillende kerken in Alphen aan den Rijn.

“In september brengen we een familievoorstelling ‘Beethoven’ waarbij het orgel en theater centraal staan. Deze voorstelling is meteen de slotvoorstelling op Open Monumentendag in Alphen aan den Rijn en zeer geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.” Iets later, in oktober, zullen jonge organisten de kans krijgen een masterclass te volgen met Alphense organisten en mensen van het orgelproject StayTuned.

Het muziekjaar wordt afgesloten met een swingende Gospel & Soul Night dat elk jaar weer helemaal uitverkocht is.  

“Met dit programma hopen we ook dit jaar weer vele bezoekers te trekken en succesvol te zijn met het genereren van opbrengsten uit alle activiteiten. Deze gelden hebben we namelijk hard nodig om de Adventskerk met orgel en interieur financieel te ondersteunen en onderhouden. De stichting zet zich daar geheel belangeloos voor in,” aldus de stichting. Het volledige muziekprogramma staat ook op de website van de stichting. 

Voor meer informatie over Stichting Vrienden van de Adventskerk verwijzen we naar de website.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.