Exclusieve filmvertoning van 'From Source to Sea' op 18 maart

Wilt u op zondag 18 maart aanwezig zijn bij een exclusieve vertoning van 'From Source to Sea'? Meldt u dan zo snel mogelijk aan op OMBOR@alphenaandenrijn.nl!

Klik hier voor een voorproefje van deze prachtige film.

Parkvilla

De voorstelling is in het filmhuis van Parkvilla (Cornelis Geellaan 2, Alphen aan den Rijn) en start om 15.00 uur (ontvangst vanaf 14.30 uur).

Plastic Soup Surfer

'From Source to Sea' gaat over de tocht van 1200 kilometer die Merijn Tinga maakte over de Rijn, peddelend op een surfplank gemaakt van zwerfafval. Hiermee vraagt hij aandacht voor het probleem van plastic vervuiling. Merijn Tinga - bijgenaamd de 'Plastic Soup Surfer' - zal zelf aanwezig zijn tijdens de voorstelling. Na afloop kunt u hem ontmoeten en krijgt u een drankje aangeboden.

Bronwater

De film begint met Merijn bij de bron van de Rijn in Zwitserland. Daar drinkt hij een glas helder bronwater. De grote vraag is of Merijn ook een glas helder bronwater kan drinken in Rotterdam, daar waar de Rijn in zee uitmondt. Tijdens de zware en emotionele reis naar Rotterdam ontmoet hij veel interessante en belangstellende mensen.

Statiegeld

De toegang is gratis door een financiële bijdrage van gemeente Alphen aan den Rijn. Zowel Merijn Tinga als de gemeente vinden dat statiegeld op plastic flesjes nodig is om plasticvervuiling tegen te gaan. Over dit actuele onderwerp vergadert de Tweede Kamer op 15 maart. De vertoning van 'From Source to Sea' is aan de vooravond van de Alphense Opschoonweken.

Met vriendelijke groet,

Gerard Lappee

Projectleider zwerfafval (zie https://alphenaandenrijn.supportervanschoon.nl/)
Afdeling Beheer Openbare Ruimte

Werkdagen: dinsdag, donderdag en vrijdag


Stadhuisplein 1 / Genielaan 1
Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn
06 - 13153487
glappee@alphenaandenrijn.nl
https://www.alphenaandenrijn.nl
Onze adverteerders